کرونا در آسانسور چقدر باقی می‌ماند؟

طبق یک مطالعه جدید، ذرات ویروس کرونا ناشی از سرفه و قطرات تنفسی در صورت بسته بودن درها می‌تواند تا نیم ساعت در داخل آسانسور در هوا پخش باشد.

متخصصان دانشگاه آمستردام هلند آزمایشاتی را دنبال کردند و مسیر سرفه‌ها را در داخل آسانسور بیمارستانی را پیگیری کردند تا مشخص کنند دوام آن‌ها در شرایط مختلف تا چه حدی است.

وقتی درهای آسانسور بسته می‌مانند، قطره آلوده می‌تواند تا نیم ساعت در فضای آسانسور باشد، اما اگر درهای آسانسور مداوم باز باشد قطره‌های آلوده در مدت چهار دقیقه از بین می‌رود.

در حالت عادی که درهای آسانسور به طور متعدد باز و بسته می‌شوند و افراد در آن سرفه یا با صدای بلند صحبت می‌کنند، در این شرایط قطرات ویروسی به مدت ۱۰ دقیقه در فضای آسانسور حضور دارد.

این تیم هلندی گفت: ماسک احتمال آلوده شدن درون آسانسور را به صورت جدی کاهش می‌دهد و سیستم تهویه هوای آسانسور باید به صورت مداوم روشن باشد.

قطرات کوچک آلوده به ویروس اصلی‌ترین راه آلوده شدن افراد است. دانشمندان هلندی با طراحی آزمایشی متوجه شدند که ذرات تنفسی حاصل از سرفه و صحبت کردن حدود ۱۲ الی ۱۸ دقیقه طول می‌کشد تا به اندازه یک درصد در آسانسور کاهش یابند.

اگر هم درها به طور مداوم باز باشد این زمان به ۲ الی ۴ دقیقه کاهش می‌یابد.

اگر شما از آسانسوری استفاده کنید که فردی آلوده به ویروس کرونا درون آن بوده باشد و شما هوای درون آسانسور را تنفس کنید، ممکن است حدود صدهزار قطره‌ کوچک آلوده به ویروس کرونا را وارد بدن خود کنید.
رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آسانسور


توصیه‌های پزشکی برای ایمن ماندن از کرونا

دانشمندان توصیه می‌کنند که تا حد ممکن در آسانسورها را باز و سیستم تهویه را به صورت مداوم روشن بگذارید و از صحبت کردن و سرفه در آسانسور بپرهیزید و حتما از ماسک استفاده کنید.

همواره باید تعداد مسافران آسانسور از ظرفیت آسانسور کمتر باشد تا فاصله اجتماعی زا بتوان به شکل بهتری رعایت کرد.

زمانی که سوار آسانسور می‌شود سعی کنید که صورت شما به سمت دیواره‌های آسانسور باشد تا احتمال انتقال ویروس کرونا به شما کمتر شود.

فاصله اجنماعی در آسانسور

همچنین از چسبیدن و تماس پیدا کردن با سطوح استیل داخل آسانسور نیز اجتناب کنید چون طبق تحقیقات انجام شده ویروس کرونا بر روی سطوح استیل بیشتر از دیگر سطوح باقی می‌ماند.

برای انتخاب طبقه مورد نظرتان در آسانسور و هم‌چنین استفاده از دکمه احضار آسانسور از یه جسم سخت(کلیپ،‌سوییچ،خلال دندان و…) استفاده کنید؛ در صورت استفاده از انگشت خود برای فشار دادن کلید احضار و کلید طبقات حتما بلا‌فاصله دست خود را ضد عفوفی کنید.

در پایان تا حد امکان از سوار شدن به آسانسور‌های شلوغ بپرهیزید.

گفتن این نکته در این مقاله قابل تامل است که سرویسکاران آسانسور هر‌روز با این کوارد رو‌به‌رو هستند و احتمال انتقال ویروس کرونا به آن‌ها بسیار زیاد است پس از شما عزیزان درخواست می‌کنیم که تمام موارد بهداشتی را در ارتباط با محیط آسانسور خانگی خود رعایت کنید تا از ابتلا سرویکاران به این ویروس در زمان سرویس آسانسور شما جلوگیری شود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *