لیفتراک دستی
بالابر دستی یا لیفتراکی یا استاکر دستی یکی از انواع بالابر می باشد که قابلیت حمل بار و پالت در ارتفاع را داراست. جک هیدرولیک این بالابر که توسط نیروی انسانی کار می کند می تواند بار را در ارتفاع های مختلف تخلیه یا بارگیری نماید. این دستگاه با قیمت مناسب خود، کارآمدی بسیاری زیادی در انبار های کوچک، محیط های صنعتی و کارگاهی که نیازمند جابجایی بار در ارتفاع هستند را دارد.
بالابر دستی می تواند کالا را پایین و بالا ببرد یا بار را بیرون بیاورد و آن را از جایی به به جایی دیگر انتقال دهد. در بالابر دستی وزن بارها نمی توانند از حدی بیشتر باشند.
بالابرهای دستی در اندازه های بسیار متفاوت ساخته می شوند اما شاخک های لیفتراک می توانند بار را بالاتر از حد وسایل دیگر انتقال دهند و این به این معنی است که بارگیری از لیفتراک به کامیون یا وسیله ای مشابه بسیار آسان است.
استاکر
استاکر معمولی یا لیفتراک دستی دستگاهی کاربردی جهت حمل, جابجایی و بارگیری انواع پالت و بار با استفاده آسان, هزینه ای مقرون به صرفه و قدرت مانور بالا می باشد.
این دستگاه دارای جک هیدرولیک بوده که قادر است بار را تا ارتفاع های مختلف بالا برده و همچنین حمل نماید. در واقع کلیه امور کار با این دستگاه به صورت دستی می باشد.
نکات دانستنی در مورد بالابر دستی :
** این دستگاه در تناژ مختلف ( ۱تن ، ۲تن ، ۳تن ) موجود می باشد.
** این دستگاه در ارتفاع های بالابری مختلف (۱۶۰ ، ۲۰۰ ، ۲۵۰ ،۳۰۰ و ۳۵۰ سانتیمتر ) موجود می باشد.مطالعه کنید بالابر ساختمانی
** استاکر دستی ساخت کشورهای آلمان ، ترگیه ، ایران و … می باشد.
ویژگیهای بالابر دستی:
** ورق ۶ تقویت شده ، تیر آهن
** دارای دستگیره تخلیه همراه با تنظیم سرعت تخلیه جک
** ترمز دار و بدون ترمز
** قابلیت تنظیم عرض شاخکها ، شاخک ثابت.
** پر کردن جک به صورت دستی و پدال پا انجام می پذیرد.
مشخصات فنی لیفتراک دستی :
** تناژ ۱ ، ۲ ، ۳ تن
** طول شاخک ۹۰ ، ۱۰۰ ، ۱۱۰ ، ۱۱۵ سانتیمتر
** ارتفاع بالابری ۱۶۰ ، ۲۰۰ ، ۲۵۰ ، ۳۰۰ ، ۳۵۰ سانتیمتر
** ارتفاع کل دستگاه۱۹۰ ، ۲۰۰ ، ۲۱۰ ۲۲۰ سانتیمتر بسته به تناژ دستگاه
** حداقل ارتفاع از زمین ۹ سانتیمتر
هدف اصلی استاکرها برای بارگیری بار داخل ماشین های باربری همچنین تخلیه بار از این گونه وسایل نقلیه است. همچنین عمده کاربرد این وسایل در فروشگاه ها با فضای کافی، کارگاه ها و کارخانه ها برای قرار دادن بار در داخل قفسه های انبار و یا پایین گذاشتن بار از قفسه ها می باشد.
سیستم عملکردی این دستگاه ها بر اساس سیستم پمپ هیدرولیک می باشد.
استاکرها را را با عناوینی دیگر نیز می شناسند. مانند: جک بالابر، لیفتراک دستی، بالابر صنعتی و …
بالابر دستی را معمولاً در انواع تمام دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک طراحی و تولید می کنند.
در بالابر دستی بالا و پایین رفتن شاخک ها با استفاده از جک دستی هیدرولیک و جلو و عقب رفتن دستگاه با نیروی دست انجام می شود، در حالی که در بالابر دستی نیمه اتوماتیک بالا و پایین رفتن شاخک ها با نیروی برق و تنها جلو و عقب رفتن دستگاه به صورت دستی انجام می شود.مطالعه کنید بالابر نفربر
در استاکر تمام اتوماتیک هم بالا و پایین رفتن شاخک ها، هم جلو و عقب رفتن دستگاه به صورت تماماً برقی انجام می شود.
به طور معمول لیفتراک های دستی نیمه برقی به خاطر قیمت مناسب و سرعت کاری مطلوب پرمصرف ترین نوع از این دستگاه هاست، استاکرهای دستی را نیز معمولاً کسانی که حجم کاری آن ها کم و مداوم نیست، استفاده می کنند.
بدون دیدگاه