امروزه با گسترش ساختمان سازی استقبال از استفاده از انواع آسانسور افزایش یافته و میتوان گفت کمتر میتوان ساختمان بدون آسانسوری را پیدا کرد، از این رو شرکتهای سازنده آسانسور هرروزه به دنبال ساخت نوع جدید و پشرفتتری از آسانسور نسبت به قبل هستند؛ از این رو خدمات متنوعی برای نصب و راهاندازی آسانسور ارائه میدهند.
تفاوت آسانسور پکیجی و آسانسور ترکیبی
آسانسور ترکیبی به آسانسور هایی گفته می شود که هر قطعه آن محصول و ساخت یک شرکت و برند جداگانه می باشد و کل آسانسور، ترکیبی از چندین برند و مارک است.
آسانسور پکیج که به آن آسانسور مونتازی نیز گفته می شود، از قطعاتی که کاملا مونتاژ یک شرکت و یک برند هستند، تشکیل می شود و در واقع یک پکیج واحد را شامل می شوند. در این نوع آسانسور ها، همه ی قطعات دارای اندازه ای بر طب نقشه ی واحد منحصر به فرد یک چاه خاص می باشند.
آسانسور مونتاژی
نمونه تابلو رووم لس MRL
آسانسور پکیج چیست؟
بهطور کلی به آسانسوری که تمام قطعات کاملا از کمپانیهای خارجی مثل (kone) (otis) و… وارد میشود آسانسور پکیجی یا مونتاژی گفته میشود، تمام قطعات آسانسورهای پکیجی از بزرگترین قطعات مثل موتور و ریل گرفته تا حتی پیچ و واشر توسط شرکت تولید کننده ارسال میشود؛ در این نوع آسانسور معمولا شخص نصاب هیچ نیازی به جوش کاری و سنگ فرز و… ندارد، زیرا همه چیز از پیش تعیین شده است و همه چیز در جای مشخص خود قرار میگیرد.
آسانسور پکیج در کارکرد اصلی تفاوتی با آسانسور های ترکیبی ندارد اما تابلو فرمان آسانسورهای پکیجی آپشنهای بیشتری نسبت به آسانسورهای ترکیبی برخوردارند که میتوان به تفاوت هایی در نحوه سیم بندی مثلا شصتی طبقات بجای 12 رشته سیم با 4 سیم سیم بندی میشود شصتی طبقات هم RS1 ,RS2 و با سیگنال با تابلو در ارتباط اند برد موتور سردرب به جهت خلوت شدن سیم کشی روی کابین توی تابلو تعبیه شده.
البته این موضوع گفتنی است که این کالاهای وارداتی تبدیل به سو استفاده و سودجویی های افراد زیادی در صنعت آسانسور شده است و ضرر آن به کارفرمایانی وارد می شود که به اندازه کافی، در این باره اطلاعات ندارند؛ به همین منظور قبل از اقدام به خرید پکیج اطلاعات کافی درباره ان را جمعآوری کرده و پس از تحویل گرفتن پکیج از فروشنده تمام اجزای ان را بررسی کنید.
آسانسور مونتاژی
نمونه موتور پکیج هیوندا
مزایا و معایب آسانسور های پکیج و مقایسه آن با آسانسور های ترکیبی
آسانسور های پکیج دارای طراحی و تولید قطعات با کیفیت بسیار عالی هستند اما به دلیل وارداتی بودن آنها بسیار گران قیمت هستند ولی آسانسور های ترکیبی با توجه به این که از برند ها غیر معتبر هم استفاده می شود، کیفیت مقداری پایین تر است.
در آسانسور های ترکیبی میزان محدودیت در سرعت و تعداد توقف بسیار بیشتر از آسانسور های پکیج است به گونه ای که می توان گفت در آسانسور های پکیج اصلا محدودیتی وجود ندارد.
در آسانسور های پکیج، از آن جایی که تمامی قطعات محصول یک برند هستند و از لحاظ کیفی تقریبا هم سطح هستند، میزان خرابی نیز کمتر از آسانسور های ترکیبی می باشد. زیرا که در آسانسور های ترکیبی این تنوع در برند ها باعث زیر سوال رفتن برند های خوب نیز می شود، زیرا کافی است یک قطعه از برند نامعتبر باعث ایجاد خرابی شود و کارکرد همه ی قطعات دیگر را معلق سازد.
آسانسور های پکیج دارای هزینه نصب و سرویس و نگهداری و… بسیار بالایی هستند، و البته این موضوع هم مهم است که سرویس و نگهداری برای این آسانسور ها فقط از طریق شرکت وارد کننده صورت می گیرد. اما در آسانسور های ترکیبی این موضوع کاملا عکس است.
مدت زمان لازم برای اجرا و تحویل پروژه آسانسور های پکیج بیشتر نوع ترکیبی است، زیرا که هیچ کدام از قطعات آسانسور پکیج به راحتی پیدا در ایران پیدا نمی شود.
اگر در آسانسور ترکیبی قطعه ای خراب شود، جای نگرانی نیست و خرید آن قطعه ممکن است اما در آسانسور های پکیچ خرید جزئی قطعات امکان پذیر نمی باشد.
به دلیل وجود تحریم های زیاد، تامین قطعات برای آسانسور های پکیج بسیار سخت است ولی در آسانسور های ترکیبی این سختی وجود ندارد.
نصب آسانسور های پکیج
توجه داشته باشید که برای خرید آسانسور پکیج، فقط به خرید قطعات مرغوب دقت نکنید و نحوه ی نصب آن را نیز در اولویت هایتان قرار بدهید.
نصب یک آسانسور خوب، باید تحت نظارت و کنترل مهندسی دقیق صورت گیرد، تا آسانسور مورد نظر دارای عملکرد خوب باشد و همچنین باید تمامی مراحل نصب با دستگاه های اندازه گیری با دقت تمام و توسط مهندسین مربوطه صورت گیرد.
بدون دیدگاه